dimarts, 29 de desembre del 2009

El futuro tiene muchos nombres. Para los débiles es lo inalcanzable. Para los temerosos, lo desconocido. Para los valientes es la oportunidad.

Si se me diera la oportunidad de hacer un regalo a la siguiente generación, sería la capacidad de reírse cada cual de sí mismo.

Vivir no es sólo existir,
sino existir y crear,
saber gozar y sufrir
y no dormir sin soñar.
Descansar, es empezar a morir.

Aprendí que no se puede dar marcha atrás, que la esencia de la vida es ir hacia adelante. La vida, en realidad, es una calle de sentido único.

A veces podemos pasarnos años sin vivir en absoluto, y de pronto toda nuestra vida se concentra en un solo instante.

La vida es aquello que te va sucediendo mientras te empeñas en hacer otros planes.

INTERVENCIÓ DE SÍNTESIS

Doncs per mi la realització del blog en primer lloc va suposar una gran carrega, ja que no m'agradava, no sabia com funcionava i no volia tenir una altre compte a internet, ja que tinc un fotolog, que no faig servir, un facebook, un messenger... enfí no volia més coses.

Però ara que se com funsiona més o menys, penso que és una eina de treball útil i ràpida per a fer deures i feina de la universitat ja que està molt ben comunicat amb tots els altres blogs de la resta de companys.

Sincerament no controlo gaire les TIC, però gràcies al blog la feina la he pogut realitzar millor.
He descobert aplicacions i programes que desconeixia totalment, i que a partir d’ara utilitzaré per futurs treballs o simplement per ús personal.

Una de les activitats que més m'ha servit ha sigut la de la dels projectes telemàtics, ja que hi ha un gran nombre d'activitats entretingudes destinades a nens d'una manera o d'una altre. Penso que són una bona idea i una bona forma d'aprendre, ja que es entretingut i divertit. També el fet de que es faci en grup ho fa més motivant.

http://irenerr.blogspot.com/2009/12/projectes-telematics.html

Una altre activitat a destacar és la de l'anàlisis de l'anunci, ja que em va fer pensar en tots els petits detalls que trobem i que ens presenten els anuncis sense que nosaltres ens donem ni compte. A més l'anunci que vaig escollir em va agradar molt, i fent el seu anàlisis vaig ser més concient de totes les tècniques dels publicistes per vendre un producte.

http://irenerr.blogspot.com/2009/10/anunci-castor.html




dilluns, 28 de desembre del 2009

Muéstrame un obrero con grandes sueños y en él encontrarás un hombre que puede cambiar la historia. Muéstrame un hombre sin sueños, y en él hallarás a un simple obrero.

James Cash Penny

¿Qué es la vida? Un frenesí. ¿Qué es la vida? Una ilusión, una sombra, una ficción; y el mayor bien es pequeño; que toda la vida es sueño, y los sueños, sueños son.

Pedro Calderón de la Barca

Ves cosas y dices,"¿Por qué?" Pero yo sueño cosas que nunca fueron y digo, "¿Por qué no?".

George Bernard Shaw
Cuando nuestros sueños se han cumplido es cuando comprendemos la riqueza de nuestra imaginación y la pobreza de la realidad.

Ninon de Lenclos
Duda que sean fuego las estrellas, duda que el sol se mueva, duda que la verdad sea mentira, pero no dudes jamás de que te amo.
william shakespeare

La memoria es como el mal amigo; cuando más falta te hace, te falla.

Considero más valiente al que conquista sus deseos que al que conquista a sus enemigos, ya que la victoria más dura es la victoria sobre uno mismo.

Aristóteles

visitar al cibernàrium: WEB 2.0





En arribar al cibernàrium, vam entrar a una sala d'actes on els oradors en van repartir un parell de bulletins per informar-nos una mica més de les tarques que realitzan allà i mostrar-nos el públic al que van dirigides. Desprès ens van passar una enquesta on hi havia una série de programes, per veure els que utilitzàvem. Cal dir que més de la meitat de programes no els conixiem.

Seguidament d'haver acabat l'enquesta els oradors es van presentar. El Dr. Jose Maria Pèrez i el Dr. Santiago Tejedor, ens van explicar que era el cibernàrium.

El cibernàrium és l'espai per iniciarte en noves tecnologies, estar al dia de les actualitzacions en les tecnològies i aprendre a utilitzar correctement totes les eines que ens ofereix internet, per tal de millorar el teu perfil personal.

Un multiespai de Barcelona Activa amb més de 1000m2 d'instal·lacions d'accés lliure i obert a tothom amb activitats gratuïtes adaptades a les teves necessitats.

També ens van explicar les càpsules d'aprenentage, que són uns cursets adptats al teu gust.

Promouen l'ensenyança gratuïta ja que pensen que el domini de les tecnològies a de ser per a tothom ja que és un eina necessaria avui dia a la nostra vida. Per això els cursets oberts a tothom.



Aquesta ens ensenya a escoltar, aprendre, gestionar, llegir, inventar i veure.






PROJECTES TELEMÀTICS

Definició de projecte telemàtic


Treball en grup en què s’estableix un procés social de construcció de coneixements fruit de la interacció entre els integrants del grup, on l’intercanvi d’informació es fa a través de les TIC.

L’objectiu d’aquests projectes és crear una situació d’aprenentatges que afavoreixi la cooperació i la recerca de solucions comuns i no situacions paral·leles o competitives.

Avantatges i inconvenients


Treballar en projectes col·laboratius telemàtics comporta una sèrie d’avantatges, però també certs inconvenients, que cal tenir en compte a l’hora d’aplicar-los a l’escola.

Els treballs cooperatius telemàtics són un estímul i un mitjà per aplicar els principis d’una educació participativa i democràtica que respon a les necessitats del moment. Així, l’ordinador permet la interacció entre iguals, la comunicació i informació de forma ràpida, el treball de valors com la cooperació, la solidaritat, la responsabilitat i l’autoestima. A més, entre els processos interactius que destaquem hi ha: la confrontació dels punts de vista, les controvèrsies conceptuals, l’explicitació d’informacions que s’han de compartir; demanar, oferir i rebre ajuda, guiar i rectificar l’actuació dels companys/es. Aquesta interacció és possible perquè l’ordinador ens ofereix un mitjà públic a través de la pantalla, accés a través del teclat i unes normes d’intervenció comunes per a tots els usuaris que permet un control immediat..

Pel que fa als processos cognitius, els projectes permeten a l’alumne trobar un sentit global, significatiu i interdisciplinar al seu aprenentatge. L’alumnes esdevé el protagonista del procés ensenyament-aprenentatge, ja que és ell qui decideix què aprèn i com ho aprèn. Per tant, és més conscient de les tècniques que utilitza per a aprendre i li permet revisar més fàcilment el seu procés d’aprenentatge. A més a més, la immediatesa en l’obtenció de la informació que permeten les TIC (diccionaris, il·lustracions, textos, vídeos, ...) i la fàcil manipulació de textos i imatges motiven l’alumne, ja que no ha de perdre temps en tasques rutinàries i feixugues.

L’aprenentatge a través de projectes fa que els alumnes tinguin la sensació d’elaborar un producte amb una finalitat determinada. A més a més, el seu treball adquireix una altra dimensió en la que no només el professor llegeix i corregeix el que han fet per a posar una nota quantitativa, sinó que d’altres companys, professors, pares,..., poden valorar les seves creacions.

L’aprenentatge cooperatiu afavoreix la integració de tot tipus d’alumnat. Cadascú aporta al grup les seves habilitats i coneixements; qui és més analític és més actiu en la planificació de la feina del grup; qui és més sintètic, facilita la coordinació; qui és més manipulatiu, participa en les produccions materials.

Aquest mètode de treball no només suposa avantatges pels alumnes, sinó també pels mestres, els quals amplien els seus horitzons i milloren la seva docència de forma àgil i enriquidora compartint i intercanviant experiències amb altres docents que no són del seu entorn immediat.

Segons diversos autors, els processos cognitius i comunicatius estan lligats, per tant els únics requisits per a dur a terme projectes que utilitzin les TIC són: permetre als alumnes comunicar-se i buscar i analitzar informació en ambits electronics.

De totes formes, per portar a terme un projecte telemàtic és necessària la col.laboració i implicació de tot el claustre de professors/es per garantir la coherència i verticalitat dels projectes de l’escola i per tant, s’haurien de veure reflectits en tots els documents: Projecte Curricular de Centre, Pla anual i programacions d’aula.. Això, suposa un alt grau de dedicació per part de tot el professorat implicat, ja sigui a l’hora d’elaborar material o bé actualitzar-lo.

A aquest fet també s’hi han d’afegir inconvenients tècnics que pateixen moltes escoles actualment, ja que no disposen de dotacions informàtiques suficients per a realitzar projectes d’aquesta mena. La connexió lenta, la manca d’ordinadors suficients per alumne, les avaries del maquinari, fan que els alumnes es desmotivin i es frustin en intentar utilitzar les TIC obtenint-ne resultats negatius.

Utilitzar les TIC per a fer projectes comporta el risc de què es plagiï informació, fet que el mestre cal que eviti. També cal preveure els diferents ritmes de treball, per tal que més avançats no s’avorreixin i els alumnes que els costa més no es perdin. Els alumnes necessiten temps per a sentir-se còmodes treballant amb aquestes noves eines i per tant els projectes necessiten espaiar-se en un període de temps ampli, sino es poden obtenir repostes negatives o de rebuig per part dels alumnes en sentir-se insegurs utilitzant les TIC. Finalment, cal esmentar també que en molts casos cal que hi hagi més de dos mestres a l’aula o treballar en grups reduïts per tal d’atendre tots els dubtes que vagin sorgint, en cas contrari, es crea una certa insatisfacció.


PART PRÀCTICA
He escollit el seguiment del projecte sobre L'art públic.(enllaç)


PAS 1:
Primer de tot trobem els objectius del projecte. El objectius són:

  • Construir una galeria fotogràfica amb imatges aportades pels grups participants, que mostrin algun element artístic que es trobi en un espai públic, a l'aire lliure, de la seva localitat.
  • Fomentar el coneixement (autoria, història, significat, etc.) de les obres d'art públiques.
  • Conèixer i practicar l'ús d'eines de geoposicionament.
  • Promoure el respecte dels espais i elements públics.

PAS 2 :
Trobem els Destinataris que va dirigit a alumnat de 1
0 a 18 anys.

PAS 3:
Seguidament la participació.
La participació es fa per grups. Es recomana que els grups siguin de 6 a 8 estudiants (poden ser més nombrosos, si les cirumstàncies ho requereixen, però no és aconsellable si es vol garantir que tothom participi activament en les activitats del projecte).

PAS 4:

El
Calendari
Inscripció: del 12 al 31 de gener de 2009.
Participació: del 9 de febrer al 15 de maig de 2009.

PAS 5:

També trobem les activitats a realitzar.
La participació en el projecte comporta la realització d'unes activitats, entre les quals hi ha una
breu presentació del grup (foto i text), la presentació de l'obra d'art públic escollida i la localització d'aquesta obra en un mapa col·lectiu. Opcionalment es poden fer altres activitats proposades, com ara trencaclosques, caceres del tresor, graffitis virtuals o jocs basats en la localització d'obres d'art en un mapa.

Hi ha una guia per al professorat amb orientacions i suggeriments per a la realització de les activitats.

PAS 6:
Llengua
Els textos de totes les activitats escrites es faran en anglès i, opcionalment, en la llengua pròpia del país o de la comunitat d'on prové el grup.

PAS 7:
Finalment tenim les observacions.


  • Cal que totes les fotografies siguin originals, és a dir fetes pels participants en el projecte.
  • Pel que fa a la tipologia d'obres d'art, ens centrarem en aquelles que estiguin situades en espais públics, a l'aire lliure. Pensem sobretot en escultures o grups escultòrics, murals, mobiliari urbà, fonts o detalls rellevants de façanes, però no en edificis sencers ni altres construccions com ara ponts, torres o muralles.
  • Cada grup pot presentar un màxim de 2 obres d'art al projecte.




dijous, 24 de desembre del 2009



webquests(ENLLAÇ)

Què són les WebQuests?
Les WebQuest són activitats orientades cap a la investigació en les quals part o tota la informació amb què l’alumnat interactua prové de recursos d’Internet.


PART PRACTICA!

Projecte interdisciplinari aplicant la teoria de les intel·ligències multiples de Howards Gardner

Adreçada a nens de cicle superior de primària o primer cicle d'ESO.

PAS 1:
Primer de tot trobem una introducció on ens presenta un treball molt interessant sobre en Harry Potter i la seva món màgic.

PAS 2:

Tot seguit tenim l'apartat que ens parla de les tasques a fer mitjançant el personatge de la pel·lícula.

PAS 3:
Sguidament tenim el Procés a seguir. El professor "Snape" en explica com hem de realitatza el treball de la webquests sobra en Harry.
Hi ha diversos punt on en diu que ho fem en grups, sols...
Hi ha diferents tasques, totes han d'estar acabades amb una setmana. Després tota la feina es posarà en comú amb tota la classe.

PAS 4:
Finalment la feina a de ser evaluada. Tenim el "barret màgic" que ens explica la manera de puntuar segons l'eforç.
PAS 5:
També tenim les coclusions. On l'Ull-foll Murri i us dirà que en fer aquesta WebQuest haureu comprovat que el treball en grup sempre és més bonic i agradable de fer que no pas el treball individual.


PAS 6:


OBJECTIUS

-Aprendre noves estratègies d’aprenentatge aplicant totes les Intel·ligències Múltiples.

-Dissenyar un Power Point

-Utilitzar eines informàtiques

-Elaborar textos, fotografies, imatges, etc, utilitzant les TIC.

-Treballar textos de tipologia diversa i conèixer la seva estructura.

-Utilitzar l'avaluació portafoli.

-Aprendre a fer recerca per Internet


CONTINGUTS DEL PROCEDIMENT

-Confecció i elaboració de postres, jocs, dibuixos, projectes, ...

-Utilització d'eines informàtiques.

-Presentació en PowerPoint.

-Confecció del portafoli de l’alumne.


CONTINGUTS DE FETS, CONCEPTES I FETS CONCEPTUALS

-El personatge: Harry Potter.

-El programa Power Point.

-Diferents tipologies textuals: descripció, narració, instrucció, argumentació, reflexió.

-Les intel·ligències múltiples.

-El portafoli de l’alumne.


CONTINGUTS D’ACTITUDS, VALORS I NORMES

-Demostració d'interès per conèixer el personatge d’en Harry Potter.

-Constància en l'elaboració del treball en grup.

-Respecte pels compants de treball.



BUBBLES =)

dimecres, 23 de desembre del 2009

Sessió 10

La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor
En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant.
En aquest cas l'ordinador inicia, l'alumne respon i l'ordinador avalua; a continuació l'ordinador inicia un nou cicle.
Gràcies a aquesta informació puc relacionar aquesta metàfora amb l'activitat "Utillatge químic" de "Zona Clic", ja que allà l'ordinador ens proporciona informació a l'inici sobre els noms del material de laboratori, després responem i l'ordinador ens avalua.



La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
En aquesta metàfora es fa referència a l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés. El nen està en un ambient d'aprenentatge per descoberta, on és reflexiu i actiu; és ell qui "ensenya", donant instruccions a l'ordinador per indicar-li les tasques que ha de fer.Parlaríem d'una descoberta guiada . El paper del mestre seria doncs el de seguir el procés de treball del nen i, quan ho consideri oportú, plantejar preguntes que serveixin de guia a la reflexió del nen.
Gràcies a aquesta informació puc relacionar aquesta metàfora amb l'activitat del programa de la Tortuga (LOGO), on es donen ordres especifiques per tal de poder construir qualsevol objecte que se’ns passi pel cap.


La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
En aquesta metàfora es fa referència a que els simuladors són una evolució dels sistemes tutorials. Permeten un aprenentatge per descoberta ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous.L'usuari pot interactuar amb el sistema dibuixant objectes que seguiran un moviment natural seguint la llei de la gravetat en Crayon Physics.
Gràcies a aquesta informació puc relacionar aquesta metàfora amb l'activitat del programa "Crayon Physics", on fem que la rodona s'acosti a l'estrella en cada pantalla dibuixant figures que ho permetin, i així li "manem" a l'ordinador les tasques que ha de fer.


La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina
En aquesta metàfora es fa referència a que l'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària. Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.
Gràcies a aquesta informació puc relacionar la metàfora amb la correcció del dictat, ja que els marcadors de colors ens permeten remarcar els errors.

dissabte, 19 de desembre del 2009

SANSEEE!

sanse '09View more presentations or Upload your own.

Aquesta és la presentació que hem realitzat el David i jo sobre el nostre viatge a SANSE=).
Hem explicat el territori mitjançant un experiència pròpia.
Esperem que us hagi agradat.


divendres, 18 de desembre del 2009

18.12.09

AVUI SEMINARI HA ESTAT INCREIBLE.
NO ÚNICAMENT PERQUÈ NO HEM FET CLASSE, SINÓ PERQUÈ EL ESTAR TOTS JUNTS, AMB EL MENJA, LA MÚSICA, LES CANÇONS QUE HEM CANTAT... TOT HA ESTAT PERFECTE. I QUE DIR DE LES TARGETES, HA ESTAT UN DETALL MOLT MACU. SINCERAMENT NO VUI QUE EL SEMINARI ACABI AQUÍ, ESPERO QUE NO SUPOSI EL FINAL DE LA NOSTRA RELACIÓ COM A COMPANYS I FINS I TOT COM A AMICS.
=)

LLUÏSA ESPERO QUE LA FOTO LA POSSIS AL MENJADOR. JAJA!
UN PETÓ SEMINARI 1 I FINS SEMPRE!

dijous, 17 de desembre del 2009

14.12.09

Descripció:
Avui a la classe de COED hem continuat amb les exposicions dels meus companys sobre diversos territoris. Avui han exposat l’Alba Estragué i l’Helena Carmona, han fet una presentació sobre els castellers de Vilafranca del Penedès, seguidament la Sara Olmo i l’Helena Ruiz, sobre els topònims i la toponímia popular, després la Natalia Carrique i el Javier Garcia, sobre la llegenda del Timbaler del Bruc i finalment, el Carles Costa i l’Esteve Clop, que han presentat una exposició sobre la seu d’Urgell.

Reflexió:
Doncs com repetidament estic dient, cada vegada crec que les presentacions són més preparades i més controlades. Avui una de les exposicions que més m'ha agradat a sigut la del timbaler del bruc. He trobat molt interesant aquesta presentació, ja que n'he sentit a parlar molt de la llegenda però no sabia en que consistia.

Aprofundiment:
http://video.google.com/videoplay?docid=8385294590313176885#


dilluns, 14 de desembre del 2009

Mobilització de blocs en contra de la pornografia infantil


El 20 de novembre ha estat el dia triat, aprofitant la celebració del Dia Universal del Nen, per la campanya contra la pornografia infantil. El ràdio d’acció ha estat Internet: sabent de la importància dels blocs en els cercadors de la xarxa, el periodista Paco Sánchez, periodista de la Veu de Galícia i director de la Fundació Santiago Rei Fernández Latorre, va proposar ‘postejar’ en cada bloc durant el dia contra la pornografia infantil.

Si fem la cerca de les paraules ‘pornografia+infantil’ trobarem…

“Avui, Dia Universal de l’Infant, llegireu en tots els blocs que participen en aquesta iniciativa un post sobre el tema amb la intenció d’aconseguir que qualsevol cerca a la xarxa de paraules i expressions com pornografia infantil, ‘angel’, ‘lolita’ o ‘preteen’, per exemple, recuperi aquests escrits de denúncia” segons el
“ target-new>Bloc d’Economia i Empresa de la UB
.

Altres blocs també han dit la seva; des del bloc Gotes a l’oceà diuen “Avui més que mai, diem NO a la pornografia infantil, i a tota classe d’explotació sexual infantil”. També blocs de televisions i diaris com ara RTVE o El País s’han afegit a denunciar la pornografia infantil, en total més de 22.000 ‘posts’.

Altres mitjans també s’han afegit a la campanya

També altres eines audiovisuals i d’Internet s’han afegit a aquesta campanya: la xarxa Facebook ha congregat a més de 3.400 persones en el grup dedicat a aquesta campanya, el programa ‘Càmera oberta 2.0‘ de La 2 ha realitzat un reportatge sobre la mobilització i en Youtube podem trobar diferents vídeos protesta de la campanya i contra la pornografia infantil.



Lectura dels articles

Internet cambia la forma de leer... ¿y de pensar?

Aquest article que ens van fer llegir a l'assignatura de GITIC, ens ve a dir, que l'internet no fa altre cosa que ajudar-nos i facilitar-nos la feina a l'hora de fer la deures, llegir, i redactar. Aquest afecte que ens provoca les noves tecnologies fa que ens acomodem a les facilitats i baixem la guàrdia i les nostres capacitats vagin disminuint. Tal com ens explica la la teoria de John McEneaney, que les persones que llegeixen per internet, ho fan d'una manera incompleta, únicament per satisfer la seva necessitat. És una lectura horitzontal mitjançant títls i webs, d'una manera molt per sobre.

Seguidament també es comenta que tot es un gran negoci de les gran multinacionals que guanyen molts diners amb les visites a internet, ja que s'ha creat una nova necessitat que potser no ho es tan de necessaria...

Jo opino que a través de l'odinador la lectura i la feina és molt complicada, jo mateixa avegades soc completament incapaç de llegir-me un text molt llarg per l'ordinador, ates a que la vista es cansa molt més i que vaig directament a la negreta que penso que és el més important.



Hipertext

Doncs en aquest text ens parlen sobre l'hipertext, que és un concepte molt més complicat del que ens podem arribar a imaginar. No podem saber que hi ha en el seu interior fins que la nosta curiositat clica sobra d'ell i sobra un nou món de coneixement.

Més tard de la parició del hipertext va apareixa una nova forma de lectura oculta anomenada L'hiperliteratura. Per a arribar a entendre un text a la perfecció haurien de mira d'obrir tots els hipertextos, però realment és una eina que poca gent fa servir, tot i que és molt útil.

diumenge, 13 de desembre del 2009

11.12.09

Descripció:
Avui hem començat la classe amb les recitacions. Avui han fet les recitacions: l’Anna Illa, el Rafa Mora, la Marta Juny, Carlota Montaner, l’Alba Mayol, l’Anna Llongueres, la Sara Lopez, l’Eva Ladevesa, l’Aylén Marino, la Nuria Maldonado, Laura Millán, el Pere Mussoll i finalment la Paula Antonell.

Seguidament hem continuat amb els debats, però només ho han fet un grup, ja que un grup ha demanat un canvi. Doncs el grup que ha exposar el debat sobre el canvi d'horari escolar a Catalunya, ha sigut L’equip format per la Carolina Garcia ( capitana), l’Anna Español, l’Helena Vall, la Mª Eulàlia Palmero i la Clara Boix a favor, i el grup que estava en contra estava composat per l’Alejandro Ramos ( capità), la Laura Sendín, la Linda Camacho, la Mireia González i la Sara Lopez.

Reflexió:
Fent constancia en les exposicions, dir que cada vegada les fan millor tots els meus companys, crec que encara hi ha una mica de nervis que juguen males passades, però en general hi ha un control dels nervis força correcte.

Tópics

tòpic 1: Una imatge val més que mil paraules.

Amb aixó ens volen dir que una imatge sempre queda més present que qualsevol paraula. Les imatges ens sensibilitzen d'una manera inexplicable, ja que són vistes i veus la realitat no com a les paraules, que aquí juga la imaginació de cada persona. Amb les paraules tothom pot interpretarles de les maneres que vulgui, però un imagte, ens pot enganya si, però ens mostra una realitat tal com és.

tòpic 2: Davant de la televisió, el receptor és passiu.

Davant la televisió tothom rep una informació que ens imposen els mitjans de comunicació i les cadenes responsables, tot allò que veiem té una finalitat, i és crear-nos algún tipus de necessitat o convencens d'algún producte. El receptor és passiu perquè rep una informació que no pot refutar ni pot donar la seva opinió.

tòpic 3: La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència.

No necessàriament la violència que veiem a través de la televisió i el cine pot esdevenir indicis violents. La persona que és violenta per naturalesa tot i que miri la televisió ho serà o no o serà.Tot s’ha de dir que si un nen veu excessivament violència per la televisió o el cinema ho pot confondre amb la realitat ja que els nens són molt facils d'influir, però si els seus pares li intenten explicar que tota aquella violència és ficció aquest nen no té perquè desenvolupar instints violents.

tòpic 4: La televisió és un mitjà generador de "modes"

Obviament la televisió fomenta les modes i les cultures que als publicistes els interessa que tinguem, tot esta totalment controlat a fomentar necessitas que són inecessaries i que no les necessitem però no som concients de que ens manipulen a la seva manera, que és mitjançant la televisió.Especialment a qualsevol tipus de tendència política, religiosa, cultural, artística, etc.







divendres, 11 de desembre del 2009

11.12.09

Descripció:
Avui a Seminari hem vist una conferència que és va realitzar a blanquerna. El convidat era Alexandre Jollien, on presentava i explicava el seu llibre i la seva experiència com a estudiant mb problemes però amb èxit. També responia a les preguntes que alumnes de blanquerna li feien .

Reflexió:
M'ha sorprès increiblement les capacitats de l'Alexandre per entendre els idiomes, tan el castellà com el català.

9.12.09

Descripció:
Doncs avui a seminari hem entregat el treball de " L'Elogi de la Feblesa", i la Lluïsa ens va proposar un exercici de lectura. Llavors vam escollir un petit fragment del nostre treball. Després ens ha repartit un full amb unes pautes per fer una lectura correcte en veu alta.

Seguidament la Anna Español ens a presentat juntament amb la Aylen l'actualitata educativa. Les dues han comentat un parell de notícies importants. L'Anna va profunditzar una notícia sobre que no hi hagués portàtils per als nens de primària durant aquest curs, ja que primer de tot s’implantaran els portàtils en els alumnes de secundaria. Tot això té un sentit clau, no es pot aplicar una cosa com són els ordinadors a la primària i després passar a secundaria i que no es treballi a les aules amb ordinadors, es convertiria en un canvi una mica brusc. Tot seguit l'Aylen ens va presentar la seva notícia sobre "La FP de grado medio dará acceso a un bachillerato de un solo año” aquesta notícia ens a creat un gran debat ja que hi havia gent totalment en contra, però també a favor de donar més opcions i més oportunitats.

Després d'això la Maria Pérez i la Maria Garcia han presentat la revista. Primer la Maria Pérez ens a parlat sobre la revista de Barcelona educación, que és una revista digital i per tan no la ha pogut portar. El tema que ha proposat debatre ha sigut el de l’escola Costa i Llobera, els canvis que ha anat experimentant.
Segudament la Maria Garcia ens a presentat la revista “Cuadernos de pedagogia”, editada en castellà, ens a dit que era molt interessant i dinàmica. El tema que la Maria ens a porposat per a debatre ha sigut, la notícia que a el govern de Galícia a tret la possibilitat de llogar els llibres de l'escola.

Reflexió:
Doncs el fet que la Xunta de Galícia hagi decidit suprimir les ajudes per tal de llogar llibres de text em sembla una mala idea, ja que alló, no ho sé del cert, però segurament que funcionava molt bé.

Aprofundiment:
http://www.farodevigo.es/portada-o-morrazo/2009/08/07/anpa-recogen-2500-firmas-supresion-gratuidad-libros-texto/356087.html

Notícia sobre una la recollida de firmes a Galícia.

dijous, 10 de desembre del 2009

BONITAAAAAS=)

4.12.09

Descripció:
El dia 4 vam iniciar la sessió de seminari repartint-nos que portaria cada persona tan de menjar o de beure per la "festeta" de seminari que farem l'últim dia.


Seguidament jo he presentat la revista PERSPECTIVA ESCOLAR la qual ja havia presentat el Cristian.He proposat el tema de els centres juvenil avui, el rol dels educadors social com a debat, per sentir les opinions sobre aquesta feina i també el fet de les capacitats que es necessiten per a treballar de professor/a a un hospital. Després la Sara Olmos ens a presentat la seva que es diu INFÁNCIA Y APRENDIZAJE, revista molt cientifica i tècnica. Com a tema a debatre ens va proposar la gran realitat a les aules de tot el món, el rebuig a alguns alumnes a les classe.

Per últim vam recordar la setmana de pràctiques i tots vam explicar la nostra experiència de dimarts a una escola.

Reflexió:
Doncs com ja vaig dir la revista em va agrada, però hi havia algunes coses que potser es podrien modificar. També dir que tinc molt bon record de la meva experiència a l'escola de les "Dominiques".


2.12.2009

Descripció:

Avui Eduard ens ha presentat una notícia sobre la Modificació de la jornada educativa. Aquesta tracta sobre el canvi que es vol dur a terme amb el calendari escolar. Aquets canvis suposarien un escurçament de les vacances d'estiu, és a dir, començar l'escola el dia 7 de setembre, ell 7 de gener serà també lectiu i s'acabarà l'escola el 22 de juny. A més a més trauran les jornades intensives.

Seguidament la Laura sánchez ens ha presentat la seva revista Escola Catalana que ja havia presentat la Paula. Desprès vam debatre sobre el que ens ensenyen a la primària.

Finalment la Lluïsa ens a repartit unes petites cartolines de colors per escriure i decorar per a tots els companys de seminari.

Reflexió:

Sobre les cartolines, penso que és una feina per distreurens i per poder relacionar-nos més amb els companys de seminari, ja que dintre de poc ens separarem.

També dir respecte la notícia de l’edu, que abanç de modificar un horari així a la lleugera, s’haurien de comentar a les persones que són directament perjudicades o afectades, com poden ser els professors. Quí millor que un professor per dir si és necessari que els nens hagin de curçar més temps d’estudi?