dilluns, 14 de desembre del 2009

Lectura dels articles

Internet cambia la forma de leer... ¿y de pensar?

Aquest article que ens van fer llegir a l'assignatura de GITIC, ens ve a dir, que l'internet no fa altre cosa que ajudar-nos i facilitar-nos la feina a l'hora de fer la deures, llegir, i redactar. Aquest afecte que ens provoca les noves tecnologies fa que ens acomodem a les facilitats i baixem la guàrdia i les nostres capacitats vagin disminuint. Tal com ens explica la la teoria de John McEneaney, que les persones que llegeixen per internet, ho fan d'una manera incompleta, únicament per satisfer la seva necessitat. És una lectura horitzontal mitjançant títls i webs, d'una manera molt per sobre.

Seguidament també es comenta que tot es un gran negoci de les gran multinacionals que guanyen molts diners amb les visites a internet, ja que s'ha creat una nova necessitat que potser no ho es tan de necessaria...

Jo opino que a través de l'odinador la lectura i la feina és molt complicada, jo mateixa avegades soc completament incapaç de llegir-me un text molt llarg per l'ordinador, ates a que la vista es cansa molt més i que vaig directament a la negreta que penso que és el més important.



Hipertext

Doncs en aquest text ens parlen sobre l'hipertext, que és un concepte molt més complicat del que ens podem arribar a imaginar. No podem saber que hi ha en el seu interior fins que la nosta curiositat clica sobra d'ell i sobra un nou món de coneixement.

Més tard de la parició del hipertext va apareixa una nova forma de lectura oculta anomenada L'hiperliteratura. Per a arribar a entendre un text a la perfecció haurien de mira d'obrir tots els hipertextos, però realment és una eina que poca gent fa servir, tot i que és molt útil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada