dissabte, 31 d’octubre del 2009

Anunci castor




1. Explicar-ne la història que ens transmet (lectura de la informació explícita)

Doncs aquest anunci ens mostra una situació molt graciosa sobre una comfusió. A l'anunci surten un nen i la seva mare. El nen li diu a la seva mare que per demà ha de anar disfressat de castoó La mare sorpresa es passa tota la nit preparan una disfressa de castor per a el seu fill. Al matí el vesteix i queda una bonica disfressa de castó. Al cotxe, de camí a l'escola el nen comença a cantar... "nos vamos a belén, vamos catores, vamos a belén... Y una perspectiva del cotxe des de fora es veu com frena de cop i en sec.

No estic ben be segura del que anuncia, però crec que són per el que he pogut trobar a internet, les salchiches que la mare està fent quan el nen li diu lo de la disfressa.

2. Anàlisi dels aspectes formals: decorats, enquadraments, colors, música, ritme, etc.

Aquest anunci està grabat a una casa, amb moltes perspectives seguint a la mare mentre fà la disfressa, resaltan bé tot allò que fa servir per a fer-la, que són coses que te per casa. També hi ha una part al carrer, que és la última escena on van en cotxe.

La música és una cançó molt simpàtica sobre un castó.

3. Anàlisi dels personatges i models que ens transmeten

Doncs pretenen presentar uns personatges molt corrents, un nen petit comú i la seva mare que s'esforça el màxim per fer allò que necessiti el seu fill. Ens intenten trasmetre que amb una toc d'humor la diferencia que hi ha entre castó i pastó , ja que poden sonar molt semblants, però que el resultat és molt diferent.

4.Anàlisi del discurs verbal: text, eslògan...

"Que dulces son los niños" és la frase que finalitza l'anunci. La marca NOEL, és una marca de dolços a Mèxic i compara la dulçor d'un nen amb la dels postres.

5. Valoració personal de l'anunci.

Personalment crec que és un anunci molt original i molt gracios. El fet de que no es digui integrament a l'anunci que el nen comfon clarament PASTÓ per CASTÓ també crec que és una bona idea ja que hi ha gent que no ho enten si no els s'hi expliques. També penso que al seu lloc d'origen no els hi serà tan dificil saber que és el que anuncien, perquè ami al no coneixer el producte ni la marca, m'ha costat esbrinar el que anunciaven.



diumenge, 25 d’octubre del 2009

COED 23/10/09

A la classe de COED vem començar la classe amb un poema que va lleguir la Lluïsa , i despés en va comentar el mal ús o poc ús que li donem a els nostres blogs.
Despés vem veure un DVD per a què comencem a saber com funciona tot aixó de lo dels debats que fa poc ens van comentar. Doncs en el DVD hi surtíen dues universitats que és debateixen per guanyar la final de debats universitaris.

23/10/09

Descripció:
Doncs el passat divendres a seminari vem fer una posada en comú del llibre "va de mestres" que aviam d'entregar aquell mateix dia .Pel què fa a la posada en comú del llibre "Va de mestres", vam començar llegint el fragment del nostre treball més significatiu per a nosaltres.
un cop acabada la posada en comú cadascún de nosaltres vem dir el que més ens havia soprès del llibre.
Després d'aquesta posada en comú i d'haver entregat el treball a la Lluïsa, el Cristian ha presentat la seva revista d'educació, titulada "Perspectiva escolar". Aquesta es va començar a publicar l'any 1974, està escrita en català, té una periodicitat mensual i té un cost individual de 6,90euros i anual de 61euros.

Reflexió

Com ja vaig comentar a la classe, una de les coses que més em va sorprendre de "va de mestres" és el simple fet de posar-te en el lloc del professor quan encara estic en el d'alumna. També trobo el llibre molt motivador, ja que m'ha obert les ganes de tenir una classe al meu carrec.

21/10/09

Descripció:
El passat 21 de octubre a seminari vem finalitzar les exposicions dels objectes personals. En primer lloc la Natalia ens va portar els seus primers aparells, els quals van significar molt per a ella, perque li van posar el dia abans de fer la comunió. També l'Edu va fer la seva exposició , i ens va parlar de la samarreta amb un símbolisme per a ell desde el seu amic, fins a la seva àvia. Despés li tocà a l'Aylen que va portar un colleret amb una creu, símbol de la deboció per la verge de Lourdes. Aquesta, els va protegir d'un accident que hauria pogut acabar amb la vida de tots ells.
Seguidament em va tocar ami que vaig porta una cançó, que em va fer el meu tiet amb la meva cosina petita. Finalment, vam tancar el tema de les exposicons dels objectes personals, amb l'exposició de la Sara. Ella ens va portar un llibre on constaven totes les seves dades personals, i que havia treballat en una "empresa".

Despés de finalitzar les exposicions el Cristian i l'Albert ens van presentar un parell de notícies, les quals més tard vem acabar comentant i debatin.
L 'Albert va portar la notícia de "La educación, principal arma para luchar contra la violencia machista", i el Cristian, "La jornada intensiva es cosa pública".

Per acabar l'anna va estar explicant la seva recerca sobre una revista, que s'anomena "Aula de Innovación Educativa". consta de 8 apartats i es publica mensualment. té un cost individual de 7,90euros i anual de 88euros, per particulars. En el cas d'institucions, té un cost anual de 145,50 i pels estudiants universitaris i parats val 44euros.


















LAURA SÁNCHEZ

Qui ets tu?

He decidit fer el qui ets tu?D'una persona que desde el primer dia em va cridar molt l'atenció. Aixó d’escollir una persona perquè et crida l'atenció, és un motiu molt clàssic, però La LAURA Sánchez em va causar un bon efecte.

A més de fixar-me en ella perquè és guapa, té una semblança a la meva germana gran, amb els seus cabells llargs, castanys clars, ulls extramadament bonics i de color blau clar, la cara amb pigues les quals m’agraden però ella no li agraden gaire les seves pigues i una gran somriure que li omple la cara, una cara amb un tó de pell blanquet.


La Laura és una persona extrovertida, molt expressiva , amb la cara expressar allò que amb les paraules no et diu, la trobo una persona molt feliç i crec que és una noia que no té por a dir la veritat. Recapítulem, sincera, extrovertida, simpatica, riallera i trapella. Trapella m’ho sembla, perquè té cara de bona nena, nena inocent, però segur que sota la nena dolça que aparenta hi ha una dona amb el seu caràcter. Per comfirmà la meva teoría hauré de conéixer més a la Laura, tot i que el poc temps que ho porto fent m'agradat molt.

=)

diumenge, 18 d’octubre del 2009

Descripció:
Aquesta setmanaa COED, només em fet dues hores a la setmana.
A la classe em finalitzat l'explicació de " La llengua que han de saber els mestres" acaban la lliçó de les normatives de l'expressió oral i l'expressió escrita; les quals tenen en comú formes d'utilitzar com podrien ser, la riquesa de vocabulari, la precisió del significat, l'absència de barbarismes, l'ús de frases fetes i refranys, morfosintaxi genuïna i l'ús correcte dels verbs.

Com a reflexió cal dir que l'estudi de tots aquest conceptes ens ajudaran a tenir un gran domini de la llengua catalana oral i escrita, per a ser uns bons mestres i ser bons exemples per imitar.

Com ampliació explicar que és un barbarisme.

Un barbarisme és una expressió, paraula o construcció que no es considera assimilada a la llengua pròpia;es considera un empobriment de la llengua a què s'importa.

El terme ve de bàrbar (en el sentit etimològic d'estranger) i té una connotació negativa. Per això els estudiosos han proposat el terme interferència lingüística com a substitut, tot i que la interferència es pot referir a tots els nivells de la llengua, és a dir, fonètica, morfosintaxi o lèxic, mentre que el barbarisme acostuma a estar centrat només en el lèxic.

El barbarisme es produeix quan un parlant usa incorrectament una expressió o estructura d'una altra llengua (si el que es pretén és produir determinats efectes estilístics o citar textualment, per exemple, es parla de canvi de codi. Els barbarismes són molt comuns en comunitats bilingües o en el procés d'aprenentatge d'un segon idioma i, en alguns casos, poden arribar a substituïr els termes genuïns.

Cal tenir en compte que alguns barbarismes han acabat sent acceptats i integrats com a part del lèxic de la llengua d'arribada; en aquest cas ja no se'n pot parlar de barbarismes sinó de manlleus o d'estrangerismes. Aquest és el cas de molts neologismes, la majoria d'ells provinents de l'anglès (anglicismes) o el francès (gal·licismes).



dimecres, 14 d’octubre del 2009

dissabte, 10 d’octubre del 2009

COED

Aquesta setmana a l'assignatura de ( Comunicació Oral, Escrita i Digital), em tractat en primer lloc diversos textos descriptius per a poder agafar idees per a l'exercíci del, Quí ets tú? proposat, i a l'altre sessió vem estudiar la llengua que han de saber els mestres, i encara ens queda aprofundir una mica més a la propera sessió.
Descripció:
Aquesta setmana a seminari hem continuat amb les explicacions del objectes simbóligs per a cadascun del membres del seminari.
També hem estat debatin el tema de l'ensenyança fa uns quants anys i l'actual, on hem pogut veure un gran canvi d'extrem a extrem, que és el problema que hi ha a la nostre societat el canvi és massa ràpid i no ens parem a pensar en el punt mitg que és el més coherent.Però ja aprofundirem més aquest tema.
Després varem llegir un full amb tres casos d'idolatría als fills d'avuí dia i els vem comentar en parelles i més tard tots junts.

Pensoo que fer les tasques de dos en dos o en petits grups ajuda a que tots poguem compartir la nostra opinió més fàcilment que a un grup una mica més gran, almenys en el meu cas.

Com aprofundiment sobre el tema de la sobre protecció al fill cega alguns pares de la realitat, i fins i tot a actuar en contra de la seva voluntat per tal de protegir les malifetes dels fills.
Penso que així un nen no aprendra mai, ja que després corretgir aquest errors serà molt duur per al fill.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Conversa GITIC




Aquesta es una conversa entre en David i la Irene:

- Hola, benvinguts al bloc: mira aquí i flipa.
- Escúchame Luke.
- Dime
- Luke, yo soy tu padre.
- Nooooo
- Siii