dilluns, 30 de novembre del 2009

COED 23.11.2009

DESCRIPCIÓ:
Avui en COED hem començat l'exercici de resitacions sobre un territori juntament amb el XAvier Àvila. Han iniciat les exposicions en Macià Begur i la Laura Sánchez sobre l'illa de Menorca, d'una manera molt original i molt dinàmica. Ens han explicat la cultura més profunda de l'illa. Tot seguit en Marc Pérez i l'Eduard Santos, sobre el Baix Llobregat. Ens han explicat les curiositats més rellevants, com edificis antics i d'importància cultural. En tercer lloc l'Ailén Marino i la Laura Millán, sobre les festes de maig a Badalona, que també ha estat molt interesant. I finalment, l'Anna Llongueras i l'Anna Espanyol han exposat la seva investigació sobre Sant Andreu del Palomar.

REFLEXIÓ:
M'agrada molt aquest exercici, ja que permet trencar amb la rutina d'una classe normal de COED, ens aporta conèixements i cultura sobre altres llocs que potser no conèixem. A més ens aporta cada vegada més seguretat alhora de parlar en públic. Aixó ho he pogut comprovar en escoltar els meus companys, crec que vam millorant cada dia.

dijous, 19 de novembre del 2009

COED 13/11/09

Descipció:

Dons la sessió de COED d'aquest divendres a començat amb una reflexió de la Lluïsa Cirera a causa de les nostres formes.
Tot seguit hem continuat amb les exposicions orals sobre qualsevol tema a escollit, que sigui rondalla, fragment de llibre, poema, etc. He de dir que aquesta setmana que és la segona que fem les exposicions orals, aquesta sessió ha estat molt millor que la primera. En total han exposat oralment 11 persones, continuant l’ordre de la llista fins a la Blanca Vivet.

Després van començar els debats. El tema del debat era “l’Escola privada”.
A favor de l'escola privada trobem a el capità: Carles Costa, la Marta, el Macià, l’Àngel Carrillo, l’Edu i el Javier. A favor de l'escola pública trobavem en Marc Pérez, l’Esteve, l’Alba, l’Òscar i el Pere. Els dos equips van estar força bé. El temps ho van ajustar molt bé.

Finalment van acabar el debat i no va donar temps de que l'altre grup pogués exposar-lo així que ho faran el proper divendres.

Reflexió:

Com he dit abans aquesta setmana les exposicions han estat molt millor que la setmna pasada. Suposo que es a causa que la primera setmana era la novetat i no ho vem fer tan bé com es podria haver fet. Els nervis ens podien.
També comentar que la manera de realitzar els debat. Penso que no deixa lloc a la improvització i a la espontaneïtat. Penso que està tot massa controlat i estudiat.
Però de totes maneres el debat ho van fer força bé.


dilluns, 16 de novembre del 2009

COED 02/11/09

Descripció:
En aquesta classe partida, hem fet l'exposició oral sobre el procés de la descripció del " Qui és ell?"
Teniem dos minuts per explicar alló d'aquella persona escollida que més ens havia cridat l'atenció i com haviem fet la redacció. Jo vaig explicar el meu procés per descriure la Laura.

Reflexió:
Aquest exercici m'ha servit per conèixer millor a la Laura i també a altres persones, que no conec, però al sentir parla als meus companys, escolto cose de gent que no conec gaire i així se una mica més de cadascun dels meus companys.

COED 30.10.2009

Descripció:
Vam començar la classe amb la lectura d’un poema que ens va llegir en David Cortés. Seguidament vam entregar el treball de Com parla bé en públic. Acte seguit vam fer els grups del debat, vam escollir el tema que cadascú debatria i vam sortejar els dies en què cada grup exposaria.
També vam dir les parelles per fer el treball de “Territori” i el tema que voldríem exposar.
Després d’això la Lluïsa ens a dit la diferencia que hi ha entre una rondalla i un conte ja que, molts de nosaltres no la sabíem.

Finalment, vam fer una lectura en veu alta sobre un article que ens va facilitar la Lluïsa sobre l’Albert Om de Coses meves, que tractava sobre dues llegendes urbanes falses sobre “El Bulli”.

Reflexió:
Aquesta sessió de COED m'ajudat a poder tenir més riquesa lingüística.
Despés m'agradaria comentar el llibre "Com parlar bé en públic" pensava que costaria de llegir, però tot el contrari. És un llibre que és interesant, perquè penses que és una cosa que et servirà, per tal és fàcil de llegir.

SEMINARI 13/11/09

Descripció:
Primerament hem fet una posada en comú del llibre caçador d'estels. Després haviem d'escriure una redacció uns sobre l'argument, altres sobre el personatge principal, un secundari, altres sobre l'ambientació etc. Després cadascun hem llegit el què hem escrit i comentavem el que ens havia semblat el llibre en general. Les critiques majoritariament va ser molt bones.

Desprès la Eva ens ha presentat la revista OGE que està composada per els següents apartats: noticies, foro abierto, articulo de actualidad, monogràfic, articles d’opinió, experiències, buenas practicas, entrevista i para profundizar.

Reflexió:
Personalment dir que aquest llibre no el vaig començar a llegir amb molt d'interés, però a mesura que anava llegint m'agradava més i crec que és el llibre que més m'agrada llegir.
La história del " Caçador d'estels" la trobo impresionant. La implicació que sent i la llàstima que fa el llibre en moments determinats es molt intensa. Vaig arribar a plorar molt.
El recomanaré sense cap mena de dubte.

SEMINARI 11/11/09

Descripció:
Avui per començar la sessió ho hem fet amb la tria de les escoles que anirem amb un alumne de 3r curs, desprès hem fet la tria per l’escola que aniríem a visitar el dijous. I amb això hem acabat el tema de la setmana de pràctiques.

Segudament continuem amb la actualitat educativa de la mónica, ha presentat una notícia que en cinc districtes de Barcelona han implantat la mediació escolar. El debat únicament consistia en debatre si ens semblava bé o no l'aplicació d'aquesta nova llei.

Finalment la Paulava presentar la revista. Aquesta es titulava ESCOLA CATALANA , és publicada per l’editorial Òmnium des de 1965 i en llengua catalana. La seva publicació és realitza cada dos mesos i cada exemplar tracta sobre un tema concret. l’article que he¡a escollit per presentar a la classe i poder fer un debat ha sigut el de "Persones abans que projectes" , ja que l’ha semblat un tema d’interès per tots.


Reflexió:
Aquesta sessió de seminari m'ha fet obrir els ulls, en quant a que dintre de poc temps estarem fent pràctiques en un escola, i tinc moltes ganes de anar a veure escoles.

SEMINARI 06/11/09

Descripció:
Hem començat la sessió de seminari amb la presentació de la revista GUIX, que ens a portat a terme l’Edu. El preu d’aquesta revista és de 7.80€ i anualment hi ha 9 revistes. La revista "Guix" està formada per diversos apartats com són: -l'editorial, l'opinió i els monogràfics,un dels apartats més amplis de la revista, experiències, on trobem les propostes per part dels centres per tal de poder millorar l'educació, escola, territori i comunitat, tema del curs( s’agafa un tema per un any i cada revista tracta d’un tema o apartat sobre aquell), reflexió sobre la pràctica i finalment un apartat que es diu recull, i dins d’aquest i trobem: hem llegit, trobades, convocatòries, materials i recursos, notícies, webs i tira còmica.

Com a debat l'Edu a proposat el tema de la LOE. Hem comentat el fet de que els nens comencin a fer classes d'anglés i d'utilitzar les noves tecnologies des de els 5 anys.

finalment, la Lluïsa ens va repartir un article titulat "L'ull de l'Agulla", de Daniel Boada i ens va comentar a part de la classe i de manera individual, els treballs de "Va de mestres".

diumenge, 15 de novembre del 2009

SEMINARI 30/10/09

Descripció:
El divendres, vam començar la sessió de seminari amb l’anàlisi de la revista del Macià, titulada “Kikirikí , cooperación educativa”. Aquesta revista, té una periodicitat mensual, es va començar a publicar l’any 1988 i té un cost individual de 18euros i anual de 80euros. Està formada per diversos apartats, primerament trobem qui ha fet la revista, les normes de com s’ha fet i una part de debats, seguidament hi ha un apartat anomenat Dossier, després un que és diu “Tantea”, on s’hi exposen els nous projectes, a continuació un apartat anomenat “Estelas en el mar” i finalment, “El mural” i “Coméntame”.

Despés de la revista del Macià, la Lluïsa ens va proposar fer una activitat on recordavem la nostra matèria preferida de la primària.
La meva resposta va ser Música.

Finalment vem recordar situacions comflictives a l'escola, ja fos entre alumnes i professors, pares...

Reflexió:

Alhora de parlar dels comflictes a les aules, van sortir molts casos de bulling, aixó em va sorpendre molt, ja que a la meva escola només hi va haver un, per sort. El fet de que a totes les escoles s'hi trobi un o dos casos, penso que ja es preocupant.

SEMINARI 28/10/09

Descripció:

Al començament del seminari la Lluïsa ens va proposar que responguessim a unes preguntes d'una enquesta, sobre els motius escollits per estar a blanquerna.
Després la Maria, la Laura i jo (Irene) explicaven les notícies escollides.

Seguidament el debat que va proposar la Maria, tractava sobre l'aplicació de la tecnologia en les aules amb nens petits, parlan sobre si la tecnologia podria algun cop substituir els llibres de text, els problemes que comporten els ordinadors, amb la mà d'obra, el manteniment i per ultim els problemes de visió per als nens.
Continuació la Laura va proposar el debat sobre fer una prova "revàlida" als alumnes que acaven la ESO, per així poder observa si s'obté un bon nivell al finalitzar els estudis de la ESO.
Després jo vaig proposar un debat sobre l'aplicació de una multa a aquells pares que no es comprometen a portar els seus fills a l'escola, per tal de que els joves no fasin "campana".

Un cop vam haver finalitzat amb les notícies, l’Albert ens va presentar la seva revista, anomenada “Escuela”.Està formada per diversos apartats, els més significatius dels quals són: Educared, més reportatges, entrevistes i articles d’opinió, Legislación, Cultura... Pel què fa a l’article escollit per tal de poder-lo debatre va se: “Agentes de Autoridad”, que tractava sobre l’autoritat dels mestres a les aules”. Altres temes que també vam comentar van ser “la 3a hora de castellà” i “el sistema educatiu a Espanya”.

Finalment, la Lluïsa ens va repartir un article sobre “L’era cristiana”, d’Empar Moliner, que tractava de substituir el nom de vacances de Nadal pel de vacances d’hivern i el de vacances de Setmana Santa pel de vacances de primavera.


Reflexió:
Doncs m'agradaria resaltar el fet de que no estic gaire d'acord amb l'aplicació dels ordinadors tan dora a les aules, ja que implica moltes desventatges respecte el seu ús. A més els nens petits no han de saber com funciona un ordinador, tenen molt de temps per aprendre.

dilluns, 9 de novembre del 2009

dijous, 5 de novembre del 2009

power point

power tetes
View more presentations or Upload your own.
En aquest power point he fet servir de fons una foto meva amb el David a San Sebastian, a la qual le aplicat un parell d'efectes on trobem: Primerament un sol i un nas vermell que es mouen amb un afecte el qual tu dibuixes la trajectória que vols que fasi. I més tard amb el mateix efecte faig moure uns ocells. També he aplicat un so. Un so d'abelles